Chabad on Campus
Students | Starters | Community

Gistermiddag is de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, in een raadsvergadering akkoord gegaan met een proef om preventief te fouilleren op wapenbezit. De aanleiding hiertoe is de toename aan schietincidenten in onze stad, vaak ook door zeer jonge personen.  


Voor beide kanten van het...

“De advocatuur is woedend”, zo meldt o.a. het Algemeen Dagblad. Wat speelt er?  Bij de jacht op de voortvluchtige Ridouan Taghi heeft de politie enkele advocaten gevolgd op Schiphol en in Dubai om de verdachte te lokaliseren. 


Wie gelijk heeft, de Orde van Advocaten of het OM, is niet aan m...
De afgelopen periode besteed ik veel tijd aan problemen die indirect het resultaat zijn van een veranderende corona wereld. Veel studenten of young professionals die doorgaans druk waren met studie of werk hebben hun gebruikelijke routine zien wegvallen. Het thuiszitten in combinatie met het besef d...

“Ubi volentia est, via est”, is een bekende wijze Latijnse spreuk. In het Nederlands: “Waar een wil is, is een weg.” De Joodse variant hierop is gebaseerd op een Aramese tekst uit de Zohar en luidt: “Er is niets dat de wil kan tegenhouden.”

Hoewel de spreuken op elkaar lijken is er toch een nuancever...